Nyhedsbrev

Blåt lys

Briller der blokerer blålys fra digitale skærme 

Debatten om hvorvidt blåt lys er godt eller skidt for øjnene har efterhånden stået på et stykke tid. Der er stadig begrænset forskning på feltet, men vi har forsøgt at konkludere på hvad der findes om emnet.

Moderne teknologi har fuldstændig ændret kravene til vores øjne, og voksne og unge mennesker bruger nu gennemsnitligt over 10 timer i døgnet foran elektroniske medier såsom TV, smartphones og computere. Det er vores øjne ikke konstrueret til, og derfor er mange begyndt at lide af den brede betegnelse “Computer Vision Syndrome” (CVS), der definerer det fysiske ubehag i øjnene efter tid foran en skærm.

I takt med at digitalt indhold fylder mere og mere i hverdagen, er der løbende dukket flere løsninger op på markedet, til at afhjælpe ubehaget forbundet med for meget skærmtid. Du har sikkert hørt om de fantastiske “blue light” eller blåfilter briller, der efter sigende netop skulle afhjælpe øjenirritation og hovedpine.

Der findes dog desværre ikke evidens for, at et blåfilter i briller alene skulle kunne afhjælpe CVS. Brancheforeningen har undersøgt påstanden om, at blåt lys skulle være skyld i blandt andet CVS, men studier viser ingen til minimal forbedring udelukkende med blåfilter.

Arbejder du foran en skærm er det derfor vigtigt at få tjekket øjnene, da træthed, tørre øjne og hovedpine ofte skyldes mangel på den rigtige styrke. Første skridt for at komme dette til livs er at få tjekket dit syn. Måske du har behov for en skærmbrille for at du igen kan yde dit ypperste og komme hjem fra arbejde med overskud?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, for at få flere nyhedsbreve som dette.