Nyhedsbrev

Får du solen i øjnene?

Foråret betyder sol og sommerfornemmelser. Det betyder også skarp sol, og at solbrillesæsonen er skudt i gang… Men det er faktisk lige vigtigt at bruge solbriller i løbet af alle årstider, da solbrillerne er med til at beskytte øjets sundhed 👀

Forårssolen står lavt og er ofte ekstra generende i disse måneder. Vidste du for eksempel at UV-strålingen om foråret er lige så kraftig i Skandinavien som på Sicilien?

Det er lige så vigtigt at bruge solbriller på de tidspunkter hvor solen står lavere på himlen 🌤️ Dette skyldes at solen kommer mere direkte ind i øjnene, hvor om sommeren, når solen står højt, beskytter øjenbrynene for direkte eksponering.

Solen udsender forskellige stråler, heriblandt UV-stråler. Disse stråler kan du hverken se eller mærke, men de kan gøre skade på dine øjne. Ligesom huden kan blive solskoldet hvis du glemmer solcremen, kan øjnene også tage skade, hvis de ikke bliver beskyttet mod solen. Dette gælder både den sarte hud i øjenomgivelserne og selve øjnene.

En tommelfingerregel er at huske solbrillerne hvis UV-indekset er over 3, også selvom det er overskyet udenfor ☁️

Solbriller med styrke eller farvet glas?

Bruger du i forvejen briller med styrke, er det muligt at lave solbriller med styrke, så du ikke skal gå på kompromis med dit syn.Der findes mange forskellige glas- og farvetyper, der hver især fungerer rigtig godt til forskellige situationer og aktiviteter. Så kom gerne ind i butikken og få en snak om, hvad der er af muligheder til lige netop dig.

Solbriller er en fordel for alle, men er især også vigtig for børnene. Børns linser er klarere og deres pupiller større end voksnes, og derfor er de mere udsatte for de skadelige UV-stråler. Når du skal finde din nye solbrille, er det vigtigt at holde øje med, at de beskytter for både UV-A og UV-B. Så længe de beskytter mod begge typer UV-stråler, behøver glassene ikke at være helt mørke.

Solbriller der ikke beskytter mod både UV-A og UV-B kan gøre mere skade end gavn og bør derfor ikke anvendes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, for at få flere nyhedsbreve som dette.