Nyhedsbrev

Natteblindhed Og Bygningsfejl

Oplever du at billygter og lys bliver spredt ud, og bliver stjerneformet om aftenen? Så har du muligvis en ukorrigeret bygningsfejl.

Bygningsfejl opstår når øjets hornhinde eller linse ikke er helt rund, og dermed bryder lyset på en måde, så det danner et uskarpt billede på nethinden. Man kan have bygningsfejl både sammen med nærsynethed og langsynethed. Langt de fleste mennesker har en bygningsfejl i mere eller mindre grad, da vi sjældent er helt symmetriske.

Tegn på at du muligvis har en bygningsfejl kan være øjentræthed og irritation, dobbeltsyn på et øje ad gangen, træthed, hovedpine og som før nævnt blændingsgener fra lys.

Dette kan medføre problemer med mørkeblindhed og ubehag ved at skulle køre bil, når det er mørkt. Det er muligt at få brilleglas med en speciel overfladebehandling, som kan mindske blændingsgenerne fra lys, men det vil ikke give den ønskede effekt, hvis ikke en eventuel synsstyrke, som for eksempel bygningsfejl, ikke også er korrigeret. Det er derfor vigtigt både at have den korrekte styrke, samt den gode antiblændende overflade i sine brilleglas, for at få det mest optimale nattesyn.

Kom ned og få en synsprøve hos os, hvis du oplever natteblindhed, så vi kan opdage, om du har en ukorrigeret bygningsfejl, som vi skal tage hånd om.

tavle02_1000x1000

I trafikken betyder det, at du har sværere ved at se objekter ude i siden af dit synsfelt. Du ser dem først, når de kommer ind i dit centrale synsfelt og derfor bliver din reaktionstid nedsat.

Vi får løbende nye briller ind i butikken, og vi har lige fået en hel kasse med nyheder fra det lækre mærke Garrett Leight. Der er briller til både kvinder og herrer. Kom ned til os og find din nye favoritbrille 🤩

Det perifere syn er vigtigt i trafikken

En lille del af øjets nethinde kaldet Macula giver os det skarpe syn, farvesyn og kontrastsyn. Den øvrige del af nethinden giver os orienteringssyn og nattesyn, der især hjælper os til at se bevægelser – også kaldet det perifere syn.

Når man benytter briller med gult glas til natkørsel, kan man blive udfordret på sit perifere syn, da stavcellerne i øjet er afhængige af lys. De gule glas filtrerer al blåt lys fra, også det du skal bruge til at se godt i mørke med.

briller02_800x800