Nyhedsbrev

Sandt eller falsk om solbriller

Sommeren er endelig kommet til Danmark, og det er skønt! Men husker du at bruge solbriller? Rigtig mange danskere kender ikke til vigtigheden af at anvende solbriller, og der hersker også en række fordomme omkring solbriller og UV-stråler.

Test dig selv og se om du har styr på sandt eller falsk om solbriller og UV-stråler, eller find din nye solbrille på solbrilleshoppen 👇

Solens stråler er kun farlige om sommeren

UV-indekset falder og stiger i løbet af året, og UV-indekset et højst om sommeren. Men solens stråler er farlige året rundt. Forår og efterår står solen lavere på himlen, og solens stråler går derfor mere direkte ind i øjnene, hvor den kan forvolde skade. Påstanden er FALSK.

Du skal beskytte øjnene både både UV-A og UV-B
UV-A fremskynder ældning af huden og især af de sarte øjenområder, mens UV-B forbindes med hudkræft og synsproblemer som grå stær. Du skal derfor beskytte øjnene mod både UV-A og UV-B. Påstanden er SAND.

Mørkere solbrilleglas beskytter bedst

Det, det handler om er, om solbrillerne beskytter mod UV-stråler. Mørkt solbrilleglas uden UV-beskyttelse kan få pupillerne til at udvide sig og dermed gøre øjnene endnu mere eksponerede overfor farlige UV-stråler. Påstanden er FALSK.

Solbriller fås kun uden styrke 

Vi kan sagtens lave dine solbriller om til solbriller med styrke, så du har endnu mere glæde af dine solbriller! Som brillebærer er solbriller med styrke uundværlige. Kontakt os og hør mere. Påstanden er FALSK.

Solens stråler skader ikke i skyggen 

Solen stråler skader både hud og øjne, selv i skyggen, dog er solens stråler ikke ligeså skarpe som i fuld sol, men den reflekteres stadig ind i skyggen. Påstanden er FALSK.

Solens stråler er dobbelt så skadelige ved stranden
Vand reflekterer solens stråler så der er dobbelt op på solens stråler ved stranden. Du får bare solens direkte stråler, samt de reflekterede stråler fra vandet ind i dine øjne. Derfor kan man også sige, at solens stråler er dobbelt så skadelige ved stranden – og solbriller er her helt uundværlige. Påstanden er SAND.

Find din nye favorit på vores solbrilleshop

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, for at få flere nyhedsbreve som dette.